Prilikom rušenja zidova treba pripaziti na nekoliko stvari : Da li je nosivi ili nije. Ima li struje u njemu, nacin rusenja (od vrha do poda) te ima li cijevi vode u njemu

Rušenjem pregradnog zida necemo narusiti statiku zgrade dok kod rušenja nosivog zida ćemo ozbiljno narušiti statiku zgrade ( sto je ujedno i ilegalno raditi bez elaborata staticara).

Prilikom 20 godišnjeg iskustva u rušenju zidova znali smo naići i na siporex zid debljine 7 cm da je preuzeo ulogu nosivog zida. Kod takvih rušenja znalo se desiti da svi katovi iznad bi „ulegnuli“ pa bi vidjeli pucanje plocica u kupaonama ili pukotine u zidu.

Pitanje zasto je nenosiv zid preuzeo ulogu nosivog zida jest taj što su godinama prije vas razno razni majstori nestrucno rusili svoje zidove ili radili rupe u betonskim dekama gdje bi doslo do preraspodjele opterecenja deke na pojedine segmente zgrade.

Zato nemojte se igrati „majstora“ za rušenje zida već nazovite iskusnu ekipu koja će taj problem rješiti umjesto vas. Mi smo tu za vas da postavimo podupirace, ugradimo zeljezne šine kako bi vratili statiku koju bi prethodno narušili ( ako je potrebno).

Udari struje, probijanje cijevi vode je nešto što se cesto dešava kada rušenje zida uzmete u vlastite ruke. Moze vam se desiti da zid naglo srusite i da „nenamjerno“ izbijete plafon stanu ispod vas.

Koristimo se iskljucivo profesionalnim alatima najnize moguce vibracije propisane po EU standradima.

Naše glavne usluge u razbijanu zidova su:

  • Rušenje pregradnih i nosivih zidova bez obzira jesu li od cigle, siporexa, BETONA, knaufa ili siporexa
  • Zatvaranje vode na ventilu, demontaza cijevi
  • Isključivanje struje, čupanje kalobva iz zida( moguće i premještanje žice)
  • Završna obrada nakon srušenog zida ( gletanje i farbanje)
  • Izrada betonskih nadvoja ili željeznih nadvoja – moguće i ugradnja gotovih fert nadvoja
  • Rezanje i bušenje svih oblika zida po želji investitora ( sa vodom, bez vode, sa ili bez prašine)
  • Zaštita poda filcom i zaštita ostalih prostorija od prodora prašine malerskom folijom